.

Fazilet Eğitim Kurumları’nın Değerli Velileri,
          MEB, Türkiye’de özel okullarda dahil tüm okulların açılış tarihini 31 Ağustos 2020 olarak belirlemiştir. Ayrıca okullar açılırken yaşadığımız pandemiden çocuklarımızın etkilenmemesi için bir dizi önlemi okullara talimat olarak göndermiştir.

Fazilet Eğitim Kurumları olarak bizler, MEB’in özen gösterdiği alanlardaki eksiklerimizi birer birer giderdik ve gidermeye de devam ediyoruz. Bu önlemlerin bazıları şunlardır;

1-Anasınıfından 12. sınıfa kadar tüm sınıflarımız, sosyal mesafe kuralı gereği gözden geçirildi. 1,5 metrelik sosyal mesafe şartı dikkate alınarak sınıflar yeniden düzenlendi. Buna göre öğrenciler tek kişilik sıralarda oturacaktır. Ayrıca konunun hassasiyeti ve hijyen kurallarının önemini vurgulayan uyarıcı levhalar okulun muhtelif yerlerine asılmıştır.

2-Koridorlar ve sınıflar, hijyen ve dezenfektan şartları açısından uygun hale getirilmiştir. (Koridor ve sınıf ortamlarına dezenfektan materyalleri yerleştirilmiştir.)

3-Yemekhaneye giriş ve çıkış koşulları gözden geçirilerek maske, sosyal mesafe ve hijyen açısından belli bir düzenek içine alınmıştır. Buna göre öğrenciler, yemekhaneye sınıf bazında ve sırayla alınacak, yığılma önlenecektir.

4-WC alanları okulumuzun temizlik personeli tarafından her teneffüs, aksatılmaksızın dezenfekte edilecektir.

5-Bahçe ve teneffüs kuralları;
Öğrenciler arasında istem dışı yoğunluk yaşanmaması adına teneffüs saatlerinde sınıf bazında değişikliklere gidilecektir. Teneffüs bitiminde bütün öğrencilerin dezenfekte edildikten sonra derse başlamaları sağlanacaktır.

6-Eğitim atölyeleri, kulüpler, spor salonları, halk dansları, müzik ve resim derslikleri, bilgisayar ve fen laboratuarları, sınıf ortamlarına uygun ve hijyenik şartlara haiz bir biçimde dizayn edilmiştir.

7-Okulumuzun 400 kişilik konferans salonu için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun düzenlemelere gidildi. Öğrencilerimiz ve misafirlerimiz buradaki etkinliklerde mutlaka mesafe kurallarına uygun biçimde oturtulacaktır.

NOT: Fazilet Eğitim Kurumları’nın ilk ve ortaokulunun eğitim programı aşağıdaki gibidir;

5. Ve 8.Sınıflar 17 Ağustos 2020
Anasınıfı ve 1.Sınıflar 24 Ağustos 2020
Bütün sınıfların okula gelişi 31 Ağustos 2020

tarihleri olarak belirlenmiştir. Arz eder, sizlere, öğrencilerimize sağlıklı ve nitelikli bir eğitim yılı temenni ederim.

Fazilet Eğitim Kurumları Genel Müdürü
                                                                                              Veli ŞİRİN