Z-ÜSK-Özel İstanbul Fen Lisesi Etkinlikler

Üsküdar Üniversitesi Bilim Fikir Festivaline katıldık.

Özel İstanbul Fen lisesi Fizik ,Kimya  proje grubu öğrencilerimiz proje danışmanı öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları bilim projelerini Üsküdar Üniversitesi’ndeki Bilim Fikir Festivalinde bilim adamları ve akademik kuruldan oluşan jüriye sundular. Yapılan değerlendirme sonucunda Üsküdar Üniversitesi jürisi okullumuza , öğrenci ve öğretmenlerimize katılım ve teşekkür belgesi verdiler.

Üsküdar Bilim Kültür Sanat Şenliği Proje Sergimiz

Özel İstanbul Fen Lisesi ve Özel Üsküdar Bağlarbaşı Anadolu Lisesi öğrencilerimizden oluşan proje gruplarımız Fizik, Kimya ve Tarih alanında proje danışmanı öğretmenlerimizin rehberliğinde hazırladığımız bilim projelerini Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde sergilediler. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı’mızın da desteğiyle gerçekleşen Üsküdar Bilim Kültür Sanat Şenliği’nde Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sinan AYDIN okullarımız projelerini çok beğenip, özel ilgi gösterdiler. Ayrıca okulumuz adına katılım ve teşekkür belgesi verdiler.

CUMHURİYET BAYRAMI

SAİT GÜRSOY OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

Atatürk Fen Lisesi TÜBİTAK Proje Sergimiz

Özel İstanbul Fen lisesi öğrencilerimiz Fizik  ve Kimya  alanında hazırladığımız bilim projelerimizi Atatürk Fen Lisesi'nde sergiledik. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kadıköy Kaymakamlığı’mızın da desteklediği Atatürk Fen Lisesi TÜBİTAK Proje Sergimizde okullumuza ve öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür belgesi verildi.

Tübitak Gezimiz

Özel İstanbul Fen lisesi 9.sınıf öğrencilerimizle Uygulamalı Kimya Dersi kapsamında Gebze TÜBİTAK Yerleşkesine gezi yaptık. Öğrencilerimizle önce TÜBİTAK’ a bağlı ULUSAL METROLOJİ  ENSTiTüSü’NDE (UME)  elektromagnetik gerilim laboratuarı, kapalı hacimde ses basınç standardının oluşturulması,ses emisyonu ve akustik ölçümlerini inceledik.Ölçüm parkında zevkli deneyler yaptık.Daha sonra da Marmara Araştırma Merkezine (MAM) bağlı ve Kimya  Laboratuarlarında  Bioyakıt üretimi , parmak izi tayini ve sıvı azot oluşumu gibi çalışmaları yerinde uygulayarak inceledik. Bilimin merkezine yapılan gezimizin öğrencilerimize yeni ufuklar açacağını umut ediyoruz.

Pelit Çikolata Fabrikası ve Müzesi Gezimiz

Özel İstanbul Fen lisesi 10.sınıf öğrencilerimizle Uygulamalı Kimya Dersi kapsamında Esenyurt’ta bulunan Pelit Çikolata Fabrikasına Ve Müzesi’ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz önce üretim atölyesini gördükten sonra müze kısmında tarih büyüklerin, ünlülerin, masal kahramanlarının ve İstanbul ve dünyada ki tarihi eserlerin çikolatadan yapılmış heykel ve maketlerini gördüler. Öğrencilerimiz Kimya Her Yerde Ünitesi kapsamındaki konularından Çikolata üretimini  yerinde gördüler. Ayrıca öğrencilerimiz eğitici ve oldukla eğlenceli bu gezimizden büyük zevk aldılar.

REHBERLİK FAALİYETLERİMİZ

25 Kasım 2015 Perşembe İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım Birimi ve Kurumsal İletişim Direktörü Murat Saydam ile profesyonel öğrenci olmak konulu sunu gerçekleşti.

17 KASIM 2015 SALI  NASA 'DA GÖREV YAPAN ASTROFİZİKÇİ  DR UMUT YILDIZ İLE SÖYLEŞİ PROGRAMINA İŞTİRAK EDİLDİ

22 EKİM 2015 Üsküdar Üniversitesinden Uzm. Psk. Aslı BAŞABAK ile internet bağımlılığı üzerine söyleşi gerçekleşti.

6 Aralık 2015 uzman psikolog ORHAN GÜMÜŞEL ile iletişim stilleri konulu konferans gerçekleşti

TARİHİ  EĞLENEREK  ÖĞRENİYORUZ

Okulumuz Tarih öğretmeni tarafından projelendirilen ve öğrencilerimiz tarafından uygulanan “KITALARIN HAKİMİ” adlı tarih oyunu “Osmanlı Tarihini” yaşayarak öğretme yöntemi çerçevesinde hazırlanmıştır.Oyun talimatı öğrencilerin oyunu oynarken Osmanlı devletinin yerine geçerek empati kurmalarını sağlayacak şekilde hazırlanarak tarihi yaşamaları hedeflenmiştir.

ÇANAKKALE GEZİSİ

MART 2105
MESLEKLER SEMİNERİ YAPILDI

ŞUBAT 2015 TÜRK DÜNYASI VE CENGİZ DAĞCI 'YI
ANMA GÜNÜ

OCAK 2015 MEZUNLARIMIZLA BULUŞTUK

OCAK2015
MEVLANAYI ANMA PROGRAMI

ARALIK 2014

DOĞAL AFET VE DEPREM KONFERANSI

KASIM 2014
ZARARLI MADDE BAĞIMLILIĞI ÜZERİNE İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN YETKİLİLERCE ÖĞRENCİLERİMİZE SEMİNER VERİLDİ .

ROBOT OKULUMUZ FAALİYETE GEÇMİŞTİR.

GELECEĞİN MUCİTLERİ İSTANBUL FEN LİSESİ’NDE YETİŞİYOR…

ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTELERİN DÜZENLEDİĞİ ROBOT YARIŞMALARINA BÜYÜK BİR AZİMLE HAZIRLANIYORLAR…

Okulumuzda Aralık 2010’da Makine Yüksek Mühendisi
Mustafa Şirin Başkanlığı’nda Robot Okulu faaliyete geçmiştir. Mart ayı içinde robotlar ODTÜ’de düzenlenen Robot Yarışması’na katılacaktır.

Kız ve erkek öğrencilerimiz robot yapımı çalışmalarında tatlı bir rekabet içinde birbirleriyle adeta yarışıyorlar.

Robot Teknolojileri Eğitimin  İçeriği

Robot Nedir?

Eğitimin bu başlangıç bölümünde ‘Robot’ kelimesinin çıkışından ve tarihi robotlardan başlayarak eğlenceli bir biçimde robotların gelişimi anlatılmaktadır. Birçok alanda çalışan gerçek robotlardan örnekler ve robot teknolojisi  ile ilgili bazı temel kavramsal bilgilerin yanında etik kurallar da verilerek konuya genel bir giriş yapılır. Robotun yapısı ve bölümleri anlatılırken Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendislikleri ve bunların kesişimlerinden oluşan Mekatronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği konularından bahsedilir.

Nasıl Hareket Eder?(Sürüş Sistemleri)

Robotun fiziksel yapısının tasarımı ve üretimi ile ilgili pratik, mekanik bilgiler verilir. Robotlar ile canlılar arasındaki benzerliklerden ve tasarım sırasındaki esinlenmelerden bahsedilir. Robotlarda kullanılan sürüş sistemleri incelenir.

• Üretim yöntemleri, malzemeler, sürüş teknikleri, Bacaklı robotlar…

Ne İle Hareket Eder?(Eyleyiciler)

Temel elektrik bilgileri ve buna bağlı olarak elektrik ile çalışırken güvenlik konusu anlatılır. Robotlar da kullanılan eyleyiciler ile kuvvet ve moment gibi bazı temel kavramlar ve bazı makine elemanları uygulamalı olarak anlatılır.

• DC motorlar, Servo Motorlar, Adım Motorları, Selenoidler…

Nasıl Algılanır?(Temel Elektronik)

Elektronik elemanlar ve devre yapımı ile ilgili temel bilgiler verilir. Basit lehim uygulaması yapılır. Sinyal (İşaret) ve haberleşme  konuları işlenerek hazırlanacak set üzerinden basit devreler üretilir ve algılayıcılar (Sensörler) çalıştırılır.

• Breadbord kullanımı  Analog –digital sinyaller(işaretler), Sensörler, Çipler, entegreler(bütünleşmiş devreler)

Nasıl Düşünür(Temel Programlama Mantığı)

Matematiksel mantık ile  programlamanın temel konuları ve bazı programlama yöntemlerinden bahsedilir. Bilgisayardan ve mikro denetleyiciler hakkında açıklayıcı bilgiler verilir. Mikro denetleyiciler Üzerine basit programlar yazılarak hazırlanan devreler üzerinde çalıştırılır.

• Temel Programlama Mantığı, Mikro denetleyici programlama dili, yapay  zeka.