Genel Müdür

Veli ŞİRİN

İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Genel Müdürü

ilim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğüne Ağustos 2006'da atanan Veli Şirin, 1951 yılında Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesinin Yavaşlar Kasabasında doğdu.
         İlkokulu Yavaşlar kasabasında okuyan Veli Şirin, Eskişehir Yunusemre İlk öğretmen Okulu sınavlarını kazanarak, adı geçen okula girdi. 1969 yılında Yunusu emre İlk öğretmen Okulu son sınıfında iken, Yüksek Öğretmen okulu sınavlarını kazanarak, önce İzmir Yüksek Öğretmen okuluna kaydolup, bir yıl sonra da İstanbul Yüksek Öğretmen Okuluna geçti. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne giren Veli Şirin, öğrenciliği sırasında başladığı basın-yayın alanındaki çalışmalarını mezuniyetini takiben iki yıl daha sürdürdükten sonra, 1976 yılından itibaren öğretmenliğe geçti.
       İstanbul Bakırköy Ticaret Lisesinde başlayan öğretmenliğine, Üsküdar Cumhuriyet lisesinde devam eden Veli Şirin bu okul müdür yardımcılığı görevine atandı. L982 yılında Üsküdar Örnek lisesine, l984 yılında da Üsküdar Ticaret Lisesine atandı.
1986 yılında Özel Erenköy Güneş Lisesine geçen ve 1989 yılında bu okulun müdürlüğüne getirilen Veli Şirin, bu okulun 2001 tarihinde kapanışına kadar çalıştı. 1998 yılında Güneş Lisesinin FMV Işık liseleri bünyesine katılması ile bu kurumlarda görev alan Veli Şirin, kapanış sürecine giren Güneş Lisesi müdürlüğü ile birlikte, Işık liseleri Genel Müdürlüğü idarî sorumluluğu görevini yürüttü.
2001 yılı ekim ayında, Üsküdar Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi Tarih öğretmenliğine atanan Veli Şirin, 2006 yılı temmuz ayında emekli olarak, İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğüne atandı.

Mesleki Kariyeri:
         İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu ile birlikte İ.Ü.Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitiren Veli Şirin aynı fakültede yüksek lisans yaptı. Doktora çalışmalarını sürdürmektedir. 1998 Yılında Tarih ve Tabiat Vakfı kurucu heyetinde bulunan ve bu tarihten yönetim kurul başkanlığını 2006 yılına kadar sürdüren Veli Şirin, bu görevi sırasında pek ilmî tarih eserinin editörlüğünü yapmış, milli ve milletlerarası toplantılar düzenlenmesini temin etmiştir.
1971 yılında Yüksek Öğretmen Okulundaki arkadaşları ile çıkardığı PINAR kültür ve sanat dergisinde on yıla yakın, Bayrak Gazetesi, Türk Edebiyatı, Boğaziçi, Altınoluk, Panel, Umran, Yarılar İçin Düşünce, Türkiye Yazarlar Birliği Yıllığı gibi çeşitli yayın organlarında aralıklarla yazıları yayınlandı.
1986 yılında "Lise Tarih III. " ders kitabını hazırlayan Veli Şirin, 1987-88 de Lise Tarih I ve Lise Tarih II kitaplarını da hazırladı. Ders kitapları 2000 yılına kadar liselerde okutuldu. 1996 yılında "Anahatları ile Siyasi ve Kültürel Osmanlı Tarihi" ve "Açıklamalı Tarih Atlası"; 2001 de " Asakir-i Mansure Ordusu ve Seraskerlik" isimli eserleri yayınlandı.

Toplam Ziyaret209785